Архиви за Тагови: српска окупација

Српскиот Терор и денационализацијата во југоисточна Македонија помеѓу 1912—1913 година.

Првите чекори за денационализација на македонскиот народ од страна на српските воени власти и четничките формации, на просторот на југоисточна Македонија.

Прочитај Повеќе »
Translate »