Архиви за Тагови: западна Македонија

Ова се фактите за етничко чистење врз Македонците!

При пребројувањето на населението во Западна Македонија во 1942 година, Албанците не им дозволувале на Македонците да се запишат како Македонци, туку како Срби или како Бугари! Во тој контекст, фашистот Шаип Kамбери, пратеник и секретар на Фашистичката партија за Тетовската околија, постојано истакнувал дека нема Македонци, туку дека тоа …

Прочитај Повеќе »
Translate »