Архиви за Тагови: грчки лаги

Грчки фашистички терор и невистини за Македонија и Македонците

Грчките фашистички окупатори си даваат за право да присвојуваат Македонска територија историја и име! Додека вистината е сосема многу поинаква. Грција е за прв пат формирана 1832 година на Македонскиот полуостров на Македонска територија со исламизирани и православни Македонци. Формирана е за цел да биде колонија на Англија и Германија …

Прочитај Повеќе »
Translate »