Архиви за Тагови: гоце делчев

Гоце Делчев Македонецот

Ѓорѓи Николов Делчев попознат како Гоце Делчев, роден е во Кукуш, Македонија на 04 февруари 1872 година. Гоце Делчев е Македонски деец, Апостол на македонската борба, голем револуционер кој преку своите мисли ја искажал целата Македонска идеологија и иднина. Неговите зоборови.”Ослободувањето на Македонија се крие во внатрешното востание и секој …

Прочитај Повеќе »
Translate »