Гоце Делчев Македонецот

Ѓорѓи Николов Делчев попознат како Гоце Делчев, роден е во Кукуш, Македонија на 04 февруари 1872 година.

Гоце Делчев е Македонски деец, Апостол на македонската борба, голем револуционер кој преку своите мисли ја искажал целата Македонска идеологија и иднина.

Неговите зоборови.”Ослободувањето на Македонија се крие во внатрешното востание и секој оној кој мисли поинаку да ја ослободи Македонија се лаже себеси и другите”. Треба да ни одекнуваат во сегашноста на сите нас.

Гоце Делчев е Македонец и за тоа нема никакво преговарање. Понатаму во цела Татаристан ( Бугарија ) не постои ниту едно име на татар кој се вика Гоце ниту постои песна испеана за Гоце Делчев.

loading...

За makedon

Проверете исто така

“Јас не сакам востание со луѓе што ќе ме напуштат при првиот неуспех, јас сакам револуција со …

Нема рецензии се уште. Биди прв кој ќе остави рецензија.

Остави одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се маркирани со *

Translate »