“Јас не сакам востание со луѓе што ќе ме напуштат при првиот неуспех, јас сакам револуција со граѓани кадарни да ги понесат сите искушенија на една долготрајна борба, каква, поради жестоките политички услови, ќе биде и нашата – или ќе водиме говеда на касапница”. – Гоце Делчев, Македонецот од Кукуш!🇲🇰

На денешен ден , 4 -ти февруари 1872 во Кукуш е роден Гоце Делчев – идеолог, организатор и водач на македонското револуционерно национално ослободително движење во крајот на XIX и почетокот на XX век.
Вечна ти слава голем човеку!

loading...

За makedon

Проверете исто така

Имено “нашите сојузници” што ни се сега “сојузници” и и порано исто така ни биле …

Нема рецензии се уште. Биди прв кој ќе остави рецензија.

Остави одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се маркирани со *

Translate »