Македонија

На денешен ден 9 јули 1913 година загинува еден од најголемите македонски синови Васил Чакаларов

На денешен ден 9 јули 1913 година загинува еден од најголемите македонски синови “главниот непријател на Хеленизмот” столбот на македонизмот.

Прочитај Повеќе »

Македонски грбови

Грбовите на Македонија се едни од симболите на македонскиот народ и македонската држава. Низ историјата постоеле различни видови и дизајни, но сепак голем дел од македонските грбови како главен мотив го имаат македонскиот златен лав. Македонските земски грбови можат да се пронајдат во голем број средновековни грбовници кои датираат од околу XV век па сè до …

Прочитај Повеќе »
Translate »