Илинденско Востание

На денешен ден е убиен Македонскиот великан Никола Карев

На денешен ден 1905 год. кај месноста Свиланово во с.Рајчани, кочанско е загинат великанот Никола Карев, вечна му слава! П.С Веројатно “од преголема почит“ официјалните институции немаа изградено никакво обелжје на местото на загинувањето. Дури во 2016 година, со посебно задоволство, како Влада одобривме финансиски средства на општина Чешиново-Облешево за …

Прочитај Повеќе »
Translate »