makedon

Георгија Кастриот

Сите предци на Георгија Кастриот имаат македонско потекло. Неговите предци се знаат за девет колена наназад. Тоа биле: Константин (1176), Бране (1233), Јоан (1261), Константин (1279), Бранислав (Бранила 1307), Павле (1332), Никола (1354), Иван (1383) и Георгија (1405). Татко му на Георгија, кнезот Иван Кастриот, во бракот со Воислава, ќерка …

Прочитај Повеќе »
Translate »