makedon

Денешните Македонци се потомци на Александар – Грците се фалсификат

Според Уве Топер, познат германски историчар, археолог и публицист, западната историја, или историјата на Европа е полна со фалсификати. Вистинската историја нема ништо заедничко со она што го пишуваат западните историчари, особено не со таканаречената античка историја, односно историјата поврзана со Грција. Во својата книга „Големата акција“, Топер ја демаскира …

Прочитај Повеќе »

Црпнатиот од Муртино….

За оваа слика не треба многу да се зборува, човекот на сликава погоре на сите ни е добро познат. Инаку сите добро знаеме дека истиот овој линк е аболициран криминалец во 2008 година од страна на тогашниот претседател на државата Бранко Црвенковски. Инаку за црпнатиот од муртино тогаш аболицијата била …

Прочитај Повеќе »

Населување на Албанците во Македонија

Историските сведоштва говорат дека првите Албанци во Македонија почнале да се доселуваат поинтензивно дури после средината на 18 век. Според отоманскиот попис на населението од 1430-1431 година, во Македонија немало воопшто Албанци. Веќе од средината на 15 век, со исламизацијата на Албанците, тие во мал број почнале да доаѓаат во …

Прочитај Повеќе »

Ова се фактите за етничко чистење врз Македонците!

При пребројувањето на населението во Западна Македонија во 1942 година, Албанците не им дозволувале на Македонците да се запишат како Македонци, туку како Срби или како Бугари! Во тој контекст, фашистот Шаип Kамбери, пратеник и секретар на Фашистичката партија за Тетовската околија, постојано истакнувал дека нема Македонци, туку дека тоа …

Прочитај Повеќе »

Фашистичка грција членка на Европска унија

И ден денес не престанува фашистичкото однесување на Фашистичка грција. Со Фашистички методи се обидува да го избрише постоењето на една ГОЛЕМ нација. Фашистичка грција има одземено дел од Македонската територија со сила во 1913 и од тогаш па навака истата таа држава се обидува на секаков начин да ги …

Прочитај Повеќе »

Ако сме ние Словени и сме дошле од зад Карпатите, тогаш од каде ова кирилично писмо во Сирија?

И после велат Словените од Зад Карпатите…дошле како варвари…го поминале Дунав подвода со трска во устата…а ваму иљадници години Македонска историја.

Прочитај Повеќе »
Translate »