И ден денес не престанува фашистичкото однесување на Фашистичка грција. Со Фашистички методи се обидува да го избрише постоењето на една ГОЛЕМ нација. Фашистичка грција има одземено дел од Македонската територија со сила во 1913 и од тогаш па навака истата таа држава се обидува на секаков начин да ги сокрие сите злодела и геноциди кои ги има направена над македонскиот народ во Егејскиот дел на Македонија. Насилно ги менува сите топоними во тој дел од Македонија се со цел прикажување пред светска јавност дека тој дел никогаш не припаѓал на Македонија. Масовен геноцид врз Македонкото население со протерувања и масовни убиства врз недолжното население.

Истата таа “Лулка на наводна си некаква цивилзација и демократија” која истиот тој западен свет ја измисли, го има извршено најголемиот геноцид на сите времеиња и тоа врз македонскиот народ. Фашистичка Грција е должна да го признае својот геноцид и да ги плати сите сепарации и целиот свој долг кон овој напатен Македонски народ. И незаборавајте идејата за обединување на Макеоднија никгаш нема да умре. Да не заборавиме и ден ден пред очите на целиот свет Таа фашистичка творба продолжува да угнетува еден цел народ присилувајки го на промена на своето име, јазик, и култура се со цел прикривање на своите злодела. Да ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИИОТ НАРОД.

loading...

За makedon

Нема рецензии се уште. Биди прв кој ќе остави рецензија.

Остави одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се маркирани со *

Translate »