Низ вакви злосторства и тортури поминаа и Македонците од Егејска Македонија. За време на Грчката граѓанска војна, Оската на злото – САД, Велика Британија и Грција изврши дотогаш невидени и најсвирепи тортури и измачувања врз Македоннците се со цел етничко чистење и истребување на македоскиот ген од земјата на нашите претци – Костур, Воден, Лерин, Буф, Солун…. Тоа етничко чистење предводено од САД (американсата амбасада) и денес продолжува, во Вардкарскиот дел на Македонија со новата оска на злото создадена од домашните политичари од двете партии, кои резултираа со Непроштено, Вејце, Карпалак итн, но и прикриен геноцид како двојазичноста, законот за знамиња, амхенстијата на Хашките случаи итн.. Во Егејска Македонија врз нас Македонците, Американците тренираа тортура и измачување, овде врз Македонците ги фрлија првите напалм бомби, а подоцна добиените вештини и искуство ги искористија за измачување во Северна Кореја. И во двете војни, американските оправдувања беа дека убиваат и измачуваат комунисти! На сликите се прикажани американсите (не)дела во Северна Кореја, кои тие ги прво ги употребија, истренинаа и усовршија врз Македонците од Егејска Македонија! Овие злосторства се вистинската причина за омразана на Севрна Кореја кон САД.

САД за време на Корејската војна извршија геноцид врз Корејскиот народ и убија 25% од популаци на Северна Кореја. Исто како што учествуваа, заедно со Грција и Велика Британија, врз геноцидот врз Македонскиот народ во Егејска Македонија. Прогонот над Македонците беше толку сиров, што слободно може да се нарече холокауст извршен врз Македонскиот народ! До ден денешен земјата мириса на македонската крв која се лееше за слободата на Беломорскиот дел на Македонија! Ние не сме единствени, нашата судбина ја имаа и Корејците (од Северна Кореја), Евреите, Ирците… Во некои случаи, за да се исправи неправдата беа потребни преку 2 милениума, како што е примерот со Евреите.

Денес, освен масакрите и геноцидот врз нашите народи, има уште 2 интересни нешта што не поврзуваат со Северна Кореја. Северна Кореја не признама под уставното име, а Јужна Кореја не само што не не признава, туку и нема дипломактски односи само со нас и уште само 3 држави (Куба, Северна Кореја и Сирија). Исто така, Северна Кореја беше спасена од страдањата од војната со потпипувањето на митовниот договор во време кога Македонецот Ѓорги Маленков владееше со Советскиот Сојуз. Истиот Ѓорги Маленков е заменик на Сталин во време кога Советскиот Сојуз ги помагаше на Македонците од Егејска Македонија за време на Грчката граѓанска војна.

И за крај да не заборавите, масакрите од 2001 беа многу полоши од масакрите во Северна Кореја. Разликата меѓу овие сликите од Корејската војна и фотографиите во 2001 е што после сечењето на делови на Македонските бранители и цивили од страна на ОНА, телате беа запалени, а командантот Форина награден со место Претседател на Собранието, што е еднаво на поставување на Адолф Ајхман за Претседател нз израелскиот кнесет. Нашата денешна судбина е МНОГУ погрозна од злосторствата прикажани на овие фотографии. Монструмите од 2001 денес владеат со оваа држава! За разлика од овие фотографии, фотографиите со запалените тела на Македонските бранители се толку морбидни и грозни што човек може срцев удар да добие, а тие фотографии намерно не се пријажани на оваа страна за да не се предизвикаат болни чувства на нивните фамилиии и роднини и пријатели.

(Илустрациите се превземени од Шинхон музејот на американските воени злосторства, посветен на Шинхон масакарот

loading...

За makedon

Проверете исто така

Гоце Делчев Македонецот

Ѓорѓи Николов Делчев попознат како Гоце Делчев, роден е во Кукуш, Македонија на 04 февруари …

Нема рецензии се уште. Биди прв кој ќе остави рецензија.

Остави одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се маркирани со *

Translate »