Македонскиот народ никогаш нема да се откаже од својата историја, идентитет, јазик и култура. Македонскиот народ и македонската држава од секогаш биле мета на прекројување, уништување, но македонецот успел да опстои и до ден денес. Нема да дозволиме никаква промена на нашето вековно име МАКЕДОНИЈА име кое ни значи се, име кое ни е дадено од бога. За ова име многу наши народни херои низ историјата ги дадоа своите животи за некои од нас денес да си поигруваат со цел еден народ и да распродаваат се што е МАКЕДОНСКО. Од секогаш нашата голема историја била мета на крадење од нашите соседи, бидејки ниту еден од нив немаат своја историја, посебно ТАТАРИТЕ и ЦИГАНИТЕ јужно од нас.

Не прифаќаме никаква промена на нашето библиско име, не прифаќаме никакви додавки придавки или било што на нашето вековно име. Нашето име е МАКЕДОНИЈА, ние сме МАКЕДОНЦИ.

 МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

loading...

За makedon

Проверете исто така

Свети Кирил и Методиј  — Се Македонци по потекло родени во Солун во IX век, кои станале мисионери на христијанството помеѓу Словените од Голема Моравија и Панонија. Преку нивната работа тие влијаеле врз културниот развој на сите Словени, поради што ја добиле титулата Апостоли на Словените.

Нема рецензии се уште. Биди прв кој ќе остави рецензија.

Остави одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се маркирани со *

Translate »