И после велат Словените од Зад Карпатите…дошле како варвари…го поминале Дунав подвода со трска во устата…а ваму иљадници години Македонска историја…народот кој на светот му ја дал писменоста…не може да постои…не го признаваат… оваа е вистинскиот пат…само напред….еден ден целиот свет ке ни се поклони…

Благодарност до Ajvar Kumee, што ја откри оваа фотографија. Тоа што го гледате е во Сирија, Јустинијанова палата и црква, 6 век !!!

Со кирилично писмо пишува „СЕПТЕМВРИ“!

И сега доаѓа прашањето, ако официјалната историска наука не учи дека св.Климент и св.Наум ја измислиле во 9 век и во чест на нивниот учител св.Кирил ја нарекле ,,Кирилица,, од каде се појавува во 6 век на црква и палата изградена од Македонецот Јустинијан ( Праведниот) и тоа во Сирија?

Сум од родот древен на Филип и Александар! Сум за МАКЕДОНИЈА – земја библиска, една и единствена, од секогаш и за секогаш! Но тоа е МОЕ ЧУВСТВО И МОЈА СИЛНА УБЕДЕНОСТ.

Во минатото, но и не многу одамна, се случуваа и се случија невидени злосторства, за нормален човек непојмиви.

Трагедии чии последици ги чувствуваме и ден-денес. Барем ние што искрено се доживуваме како Македонци, кои Македонија ја чувствуваме како наша татковина и својот корен го препознаваме во древното македонско минато.

Сите сме само луѓе, создадени од Бога, грешни и смртни, подложни на слабости, суети и фрустрации.Сепак, Јас сум Македонец, така се чувствувам и се гордеам со тоа. Иако многумина од оние кои не опкружуваат, кои сакам да ги имам и да ги чувствувам како браќа, сакаат тоа чувство да ми го оспорат.

loading...

За makedon

Проверете исто така

Гоце Делчев Македонецот

Ѓорѓи Николов Делчев попознат како Гоце Делчев, роден е во Кукуш, Македонија на 04 февруари …

Нема рецензии се уште. Биди прв кој ќе остави рецензија.

Остави одговор

Вашата емаил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се маркирани со *

Translate »