Нови Објави

Најчести Објави

Ново

Новини

ноември, 2020

 • 27 ноември

  Одговор до НеМакедонецот Заев од Млади за Македонија

    Во Петрич не се зборува на бугарски дијалект, туку на малешевско-пирински дијалект од источното наречје на македонскиот јазик! Кецарошу Zoran Zaev, пред да отвориш уста да коментираш за дијалекти, прво заврши основно! Zoran Zaev што сме ние должни да бидеме жртва на твојата неписменост? Додека нашите дедовци се бореа со Бугарите, твоите …

  Прочитај Повеќе »

јули, 2020

мај, 2020

 • 5 мај

  Одговор на лажните тези изнесени од Захариева

  НЕ СМЕ ИСТИ! ВИЕ СТЕ ФАШИСТИ! Госпоѓо Захариева, ние Македонци и Вие Бугарите не сме исти, Вие сте фашисти! Ја гледам министеркава Захариева оклештена како недоветена, кажува дека нашиот јазик бил западно-бугарски дијалект и се чудам. Убавка, со бел тен, сини очи, убаво облечена. Ниту трага од црно-жолт тен, коси …

  Прочитај Повеќе »
 • 3 мај

  Гоце Делчев Македонецот

  Ѓорѓи Николов Делчев попознат како Гоце Делчев, роден е во Кукуш, Македонија на 04 февруари 1872 година. Гоце Делчев е Македонски деец, Апостол на македонската борба, голем револуционер кој преку своите мисли ја искажал целата Македонска идеологија и иднина. Неговите зоборови.”Ослободувањето на Македонија се крие во внатрешното востание и секој …

  Прочитај Повеќе »

април, 2020

 • 27 април

  На денешен ден е убиен Македонскиот великан Никола Карев

  На денешен ден 1905 год. кај месноста Свиланово во с.Рајчани, кочанско е загинат великанот Никола Карев, вечна му слава! П.С Веројатно “од преголема почит“ официјалните институции немаа изградено никакво обелжје на местото на загинувањето. Дури во 2016 година, со посебно задоволство, како Влада одобривме финансиски средства на општина Чешиново-Облешево за …

  Прочитај Повеќе »

февруари, 2020

 • 10 февруари

  Грчки фашистички терор и невистини за Македонија и Македонците

  Грчките фашистички окупатори си даваат за право да присвојуваат Македонска територија историја и име! Додека вистината е сосема многу поинаква. Грција е за прв пат формирана 1832 година на Македонскиот полуостров на Македонска територија со исламизирани и православни Македонци. Формирана е за цел да биде колонија на Англија и Германија …

  Прочитај Повеќе »
 • 4 февруари

  На денешен ден 4 -ти февруари 1872 во Кукуш е роден Гоце Делчев

  “Јас не сакам востание со луѓе што ќе ме напуштат при првиот неуспех, јас сакам револуција со граѓани кадарни да ги понесат сите искушенија на една долготрајна борба, каква, поради жестоките политички услови, ќе биде и нашата – или ќе водиме говеда на касапница”. – Гоце Делчев, Македонецот од Кукуш!🇲🇰 На денешен …

  Прочитај Повеќе »

декември, 2019

 • 22 декември

  Бугарскиот масакр во Македонија во 1915 година

  По самиот почеток на Првата светска војна, Бугарија ја окупирала Македонија. Во 1915 година една група,од 10-тина вооружени Бугари подпомогнати од 3 Арнаути од соседното село Црнилиште влегле во селото. Селаните не ја знаеле нивната намера и прв истапил селскиот поп. Него веднаш без објаснување го заклале и потоа со невидена бруталност прво ги ограбиле селаните барајки им злато па …

  Прочитај Повеќе »

ноември, 2019

јули, 2019

 • 27 јули

  Вистината за Македонија / The truth about Macedonia

  Оваа територија е украдена од Македонија во 1913 година Грците го направија најголемото злосторство врз еден народ, направија геноцид врз Македонскиот народ. Се уште ден денес Македонскиот народ кој живее во окупираниот дел на Македонија, нема никакви човекови права. Нема право на свој јазик, на своја култура, на свој идентитет. …

  Прочитај Повеќе »

јуни, 2019

 • 14 јуни

  Големобугарските аспирации кон се што е Македонско

  Да се разбереме Бугарчињата не се ништо друго туку Татарско племе кое е дојдено тука на балканот, тоа племе е без историја и култура. Истото тоа племе ги има направено најголемите злосторства во Вардарска и Пиринска Македонија денес под окупација на Татарската држава. Нивниот терор и репресија врз Македонското население …

  Прочитај Повеќе »

мај, 2019

Македонија

На денешен ден е убиен Македонскиот великан Никола Карев

На денешен ден 1905 год. кај месноста Свиланово во с.Рајчани, кочанско е загинат великанот Никола Карев, вечна му слава! П.С Веројатно “од преголема почит“ официјалните институции немаа изградено никакво обелжје на местото на загинувањето. Дури во 2016 година, со посебно задоволство, како Влада одобривме финансиски средства на општина Чешиново-Облешево за …

Прочитај Повеќе »

Грчки фашистички терор и невистини за Македонија и Македонците

Грчките фашистички окупатори си даваат за право да присвојуваат Македонска територија историја и име! Додека вистината е сосема многу поинаква. Грција е за прв пат формирана 1832 година на Македонскиот полуостров на Македонска територија со исламизирани и православни Македонци. Формирана е за цел да биде колонија на Англија и Германија …

Прочитај Повеќе »

Во Елада (тн. Грција) се говорел само наш македонски јазик

Историски било потврдено дека во Елада (т.н. Грција) се говорел само наш т.н. словенски јазик. Следи според Херодот, Тукидид, Платон… во Елада се говорел само варварски јазик кој бил пелазгиски, всушност наш т.н. словенски. Бидејќи Елада била Пелазгија, и Атина била пелазгиска, во нив друг јазик не можел да се …

Прочитај Повеќе »

Грчкиот ГЕНОЦИД врз Македонците во Егејскиот дел на Македонија

На 31 октомври 1912 година, со декрет на грчкиот крал Горгиос Први, Владата во Атина, за првпат во својата историја, воспостави времена управа на окупираните територии во Македонија. Оттогаш, Владата во Атина започнува континуиран и систематски процес на етничко чистење, егзодуси и геноцид врз Македонците во Егејскиот дел на Македонија. …

Прочитај Повеќе »
Translate »